Kayısı ve Kuru Kayısının 10 faydası

04-10-2019 11:17
Kayısı ve Kuru Kayısının 10 faydası

 

 
 

Kayısı ve Kuru Kaysının 10 Faydası

Bence Mükemmel bir yemek diye bir şey varsa, oda kayısı olabilir. Aynı zamanda hafif tatlı ve şekerli olmayan, lif ve besleyiciler le dolu bu aperitifleri diyetinize de eklemelisiniz.
Kuru kayısının neden sağlıklı bir yaşam tarzı için mükemmel bir katkı olduğuna bakalım.

1. Cilt Sağlığını Artırabilir

Güneş ışığından, kirlilikten ve sigara dumanından kaynaklanan çevresel zararlara karşı koruma sağlayan antioksidanlarda doğal olarak yüksektir. Bu bileşikler, kırışıklık ve güneş yanığı riskini azaltarak cildinize fayda sağlayabilir.

2. Göz Sağlığını Teşvik Edebilir

Kayısılar C ve E vitaminleri kaynağıdır. Bu besinler gözlerinizi hasara karşı korur.

3. Antioksidanlarla Yüksek

Özellikle flavonoidler olmak üzere çok sayıda antioksidan içerir. Vücudunuzu birçok kronik hastalıkla bağlantılı oksidatif strese karşı korurlar.

4. Çok Besleyici Ve Düşük Kalorili

Çok besleyicidir ve birçok temel vitamin ve mineral içerir.kalori ve yağ bakımından düşüktür, aynı zamanda mükemmel bir A ve C vitamini kaynağıdır.

5. Diyetinize Eklemek Kolay

Kuru kayısı yaygın olarak bulunmaktadır. Onları kendi başlarına yiyebilir veya en sevdiğiniz yemeklere, yanlara veya tatlılara ekleyebilirsiniz.

6. Karaciğerinizi Koruyabilir

Bazı veriler kayısıların karaciğerinizi oksidatif strese karşı korumaya yardımcı olabileceğini göstermektedir.Bu araştırma kayısıların doğal olarak yüksek antioksidan içeriği nedeniyle karaciğer hasarını önlemeye yardımcı olabileceğini göstermektedir.

7. Nem Oranı Yüksektir

kan basıncını, vücut ısısını, eklem sağlığını ve kalp atış hızını düzenlemeye yardımcı olabilir.Dahası, kayısı yemek, egzersizden sonra hem su hem de elektrolit kaybını telafi etmenin kolay bir yolu olabilir , çünkü bu meyve iyi miktarda su ve potasyum sunar.

8. Potasyum Bakımından Yüksek

Potasyum sinir sinyallerine, kas kasılmalarına ve sıvı dengesine yardımcı olur. Kayısı gibi potasyum bakımından zengin gıdalar yemek, yüksek tansiyonun önlenmesine ve felç riskini azaltmanıza yardımcı olabilir.

9. Bağırsak Sağlığını Artırabilir

Sağlıklı bağırsak bakterilerini besleyen ve sindirim sağlığını artıran iyi bir lif kaynağıdır.

10.Kas Gelişimi Faydası 

Bu nedenle küçük çocukla tarafından da tüketilmesi tavsiye edilir.


 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.